Vitalnost i zdravlje

Ostvari cilj

Vitalnost i zdravlje

Što je bitno znati kod vitalnosti i zdravlja za trening?

Sve nas spaja ideja i želja da budemo vitalni, puni energije i poleta te zdravi i uživamo u onome što radimo što je duže moguće. Svakim proživljenim trenutkom postajemo mudriji, a vrlina mudrih je veća osviještenost o vlastitom zdravlju te brizi za osobnu i sveopću dobrobit. Svoje zdravlje i vitalnost možemo očuvati aktivnim načinom života, adekvatnim odmorom te pravilnom prehranom. Preporuča se 2,5 do 5 sati tjedno aerobne tjelesne aktivnosti srednjeg intenziteta poput hodanja, vožnje biciklom, laganog trčanja ili plivanja.

Koji dodaci prehrani se preporučuju za očuvanje vitalnosti?

Za zdravlje kostiju i zglobova te očuvanje mišićne mase, preporuča se dva puta tjedno po sat vremena raditi vježbe snage i sat vremena tjedno raditi vježbe za fleksibilnost poput istezanja ili pilatesa. Starenjem, u našim tijelima dolazi do strukturalnih i funkcionalnih promjena, manje potrebe za ukupnim prehrambenim unosom, povećane potrebe za unosom tekućine te za unosom vitamina (C, D, E, B12, B6, folna kiselina) i minerala (kalcij, željezo i cink).

Iz tog razloga treba obratiti pažnju na dovoljan unos hrane kako bi se održala optimalna tjelesna masa. S obzirom na povećane potrebe za mineralima i vitaminima suplementacija prehrane adekvatnim dodacima prehrani može biti od velike pomoći. Tako se primjerice tijekom zimskih mjeseci preporuča suplementacija vitaminom D koji u kombinaciji s kalcijem pomaže u očuvanju zdravlja kostiju. Suplementacija kolagenom također može pomoći očuvanju kosti i zglobova (“Podrška zglobovima“) . Cink se često preventivno preporuča u vrijeme prehlade i gripe jer osnažuje organizam i time smanjuje simptome i trajanje bolesti dok adekvatan unos omega-3 masnih kiselina može pomoći kod smanjenja upale te kao podrška imunološkom sustavu i doprinijeti oporavku organizma.

Saznaj više o podršci zglobovima ovdje.

Predloženi proizvodi

Besplatna dostava

iznad 46,45€ (350kn)

Kupi online

preuzmi u poslovnici

Garancija 100% provjerenih

originalnih proizvoda

Posebne pogodnosti iznad 53,08€ (400kn)

izaberi poklon
je dodano u Vašu košaricu
Naplata