Podrška zglobovima

Vaš cilj

Podrška zglobovima

Neovisno o dobi, stupnju utreniranosti te vrsti aktivnosti kojom se bavimo zdravlje zglobova je svima vrlo važno za kretanje bez bolova, a posebno sportašima za optimalnu sportsku izvedbu. Zglobovi su strukture u tijelu koje omogućuju pokret i mehaničku podršku tijekom kretanja te je tjelesna aktivnost vrlo važna za očuvanje njihove funkcije.
Negativan utjecaj na zdravlje zglobova imaju stres, neadekvatne prehrambene navike, dugotrajno sjedenje, debljina te starenje i sportske ozljede. Osobama koje imaju probleme sa zglobovima i onima koje ih žele očuvati preporuča se funkcionalni trening, trening snage, istezanje, redukcija tjelesne mase i optimizacija prehrane.

Nutritivna podrška u očuvanju zdravlja zglobova ima dokazano djelovanje. Ključni nutrijenti za ublažavanje simptoma osteoartritisa te očuvanje zglobova su minerali kalcij, fosfor i cink, proteini, te vitamini C, D i E. Potreba za navedenim nutrijentima se može osigurati adekvatnom konzumacijom ribe, mliječnih proizvoda, citrusa, orašastih plodova i mesa te dodacima prehrani. Adekvatan unos kolagena je vrlo važan za optimalno zdravlje zglobova, no s obzirom da je kolagen teško unijeti u dovoljnim količinama iz prehrambenih izvora, preporuča se uzimanje oralnih kolagenskih hidrolizata. Glukozamin i hondroitin su vrlo popularni i učinkoviti dodatci prehrani koji su se pokazali vrlo djelotvorni u simulaciji sinteze i regeneraciji zglobnog tkiva te u smanjenju bolova. Dodatno, metilsulfonilmetan (MSM) se često preporuča protiv bolova uzrokovanih osteoartitisom jer može brže i učinkovito ublažiti bol i simptome. Optimalni unos omega-3 masnih kiselina je također djelotvoran protiv upala i u smanjivanju bolova.

Predloženi proizvodi

Besplatna dostava

iznad 350 kn

Kupi online

preuzmi u poslovnici

Garancija 100% provjerenih

originalnih proizvoda

Posebne pogodnosti iznad 400kn

izaberi poklon
je dodano u Vašu košaricu
Naplata