Jačanje imuniteta

Vaš cilj

Jačanje imuniteta

Imunost ili otpornost je sposobnost organizma da se obrani od infekcija i bolesti. Mreža stanica, tkiva i organa raspoređenih po cijelom tijelu zajedno djeluju kako bi zaštitili organizam od stranih i štetnih tvari (virusa, bakterija, parazita i gljivica) ali i od vlastitih izmijenjenih (npr. tumorskih) i istrošenih stanica. Primarni organi imunosnog sustava su koštana srž, timus i limfni čvorovi, a važnu ulogu u obrani organizma imaju i koža, slezena i sluznice.
Uravnotežen imunosni sustav osnovni je preduvjet dobrog zdravlja.
Međutim, brojni čimbenici kao što su stres, iscrpljenost, nedovoljna tjelesna aktivnost, pretjeran fizički ili intelektualni napor, nedostatak sna, loša prehrana, pušenje i pretjerana konzumacija alkohola oslabljuju obranu organizma. Kako bismo ojačali imunitet i smanjili rizik od bolesti i infekcija, potrebno je prihvatiti zdrave životne navike, smanjiti stres, dovoljno spavati, vježbati i provoditi vrijeme na svježem zraku, piti dovoljno vode i zdravo se hraniti.

Kad hranom ne možemo unijeti potrebne vitamine i minerale jer je pretjerano prerađena ili je prehrana nedovoljno raznovrsna mogu nam pomoći dodaci prehrani. Posebno u zimskom periodu kad nema dovoljno sunca i manje je dostupnog voća i povrća. Za jačanje imuniteta najčešće koristimo dodatke prehrani koji sadrže vitamin C, vitamine B skupine, cink, magnezij, beta-glukan, vitamin D, bioflavonoide (kvercetin), omegu 3, echinaceu, kurkumin, probiotike i drugo. Multivitaminski i specifični imuno kompleksi s vrhunskim biljnim ekstraktima, visoko doziranim ključnim vitaminima i imunospecifičnim mineralima dodatak su našem prirodnom obrambenom štitu.

Predloženi proizvodi

Besplatna dostava

iznad 46,45€ (350kn)

Kupi online

preuzmi u poslovnici

Garancija 100% provjerenih

originalnih proizvoda

Posebne pogodnosti iznad 53,08€ (400kn)

izaberi poklon
je dodano u Vašu košaricu
Naplata