Hidracija

Ostvari cilj

Hidracija

Zašto je hidracija bitna kod treninga?

Voda čini 50-70% ljudskog tijela te je održavanje optimalne razine vode u tijelu, točnije euhidracije, osobito važno za preživljavanje. Svakodnevnim aktivnostima i kretanjem pa čak i disanjem, naše tijelo gubi vodu. Gubitak tjelesnih tekućina može utjecati na pad fizičkih i mentalnih sposobnosti kao i na dokazani pad u sportskoj izvedbi.

Najviše vode gubimo mokrenjem i znojenjem. Znojenjem, osim tekućine, gubimo i elektrolite, posebice natrij, koji je iznimno važan za funkcioniranje našeg tijela. Kako bi održali stanje euhidracije, dnevno je potrebno unositi vodu konzumacijom prirodne mineralne vode, kvalitetnih napitaka i hrane.

Koji dodaci prehrani su najbolji kod hidracije?

Potrebe za unosom tekućine kod osoba koje se bave sportom i tjelesnom aktivnošću obično su povećane. Aktivnosti dužeg intenziteta i trajanja, poput biciklizma i trčanja, osim tekućine i elektrolita zahtijevaju i dovoljan unos ugljikohidrata kao izvora energije pa su energetski sportski napitci i gelovi odličan izbor prije i tijekom takvih aktivnosti.

S druge strane, ako se želi nadoknaditi samo izgubljena tekućina, a ne i energija, prahovi, kapsule i napici s elektrolitima bez ugljikohidrata dobar su izbor tijekom i nakon tjelesne aktivnosti. Napici koji sadrže ugljikohidrate ili ugljikohidrate i proteine potiču zadržavanje tekućine te osiguravaju sintezu glikogena i proteina pa time i poboljšavaju oporavak mišića nakon treninga.

Predloženi proizvodi

Besplatna dostava

iznad 46,45€ (350kn)

Kupi online

preuzmi u poslovnici

Garancija 100% provjerenih

originalnih proizvoda

Posebne pogodnosti iznad 53,08€ (400kn)

izaberi poklon
je dodano u Vašu košaricu
Naplata