BE THE CHANGE® – utemeljeno s čvrstom vizijom
“Danas je sigurno samo jedno: u svoje tijelo želim unositi samo hranu koja mi nudi dodatnu vrijednost i koja me njeguje na najbolji mogući način.”
Sven Altorfer, osnivač, izvršni direktor i dizajner proizvoda BE THE CHANGE

Vizionarska inovacija u kombinaciji s istraživanjem novih, prirodnih izvora hrane donosi održiva rješenja za našu prehranu i okoliš.
BE THE CHANGE otvara novi segment u prehrambenoj industriji, spajajući vrhunsku organsku kvalitetu sirovina iz Švicarske, svrhu i održivost s elegantnim i održivim dizajnom.
Iza BE THE CHANGE stoji Swiss Health & Nutrition AG, mlada, pionirska i neovisna švicarska tvrtka za proizvodnju prirodne hrane i dodatke prehrani.

Sven Altorfer – osnivač, izvršni direktor i dizajner proizvoda pojašnjava:
Kao izumitelj i proizvođač BE THE CHANGE proizvoda, kombiniram svoje osobne i profesionalne strasti: inoviram, formuliram, stvaram i uživam.
Stvaram učinkovite, zdrave proizvode temeljene na biokemijskim procesima u našim tijelima i na nalazima prehrambene znanosti. Kad god je to moguće, svoje sirovine nabavljam s organskih farmi smještenih u Švicarskoj. Usredotočim se na ono što nam nudi priroda i što je manje moguće obrađujem svoje proizvode da bi ih zaštitio i sačuvao njihove hranjive tvari.
Nikad ne koristim umjetne konzervanse i pazim da pažljivo odaberem svaki sastojak.
Rastuća potražnja za hranom zbog sve većeg svjetskog stanovništva predstavlja niz izazova, kao i problema poput (plastičnog) otpada. Iz tog razloga usko sam uključen i u proizvodnju sirovina, uključujući i postupak proizvodnje proteinskih koncentrata i izolata.
Istovremeno, istraživanje i stvaranje dodatnih izvora hranjivih sastojaka koji su biokemijski kompatibilni s ljudskim tijelom jedan je od mojih glavnih ciljeva. Na primjer, trenutno tražim zdrave, prirodne alternative šećeru i zaslađivačima.
Kao član inovacijskih mreža radim na novim, održivim izvorima hrane koji uzimaju u obzir cijeli ciklus prehrambenih proizvoda ili sirovina. U skladu s tim, zajedno radimo kako bismo istražili i stvorili nove sirovine koje su dobre za ljude i održive u poljoprivredi ili mogu biti korisne za sadnju u smislu biološke raznolikosti.
Također nastojimo da su transportne udaljenosti sirovina što kraće. Nadalje, ključno je da sirovine prođu što manje obrade tijekom proizvodnje hrane.
Naš cilj je i pakiranje hrane i pića na način koji je ekološki prihvatljiv. Zbog toga smo razvili stand-up vrećice koje su sigurne za hranu i koje se mogu kompostirati kod kuće.
Sada te vrećice isporučujemo i drugim malim tvrtkama, kao i velikim industrijskim firmama.
Kvaliteta mojih proizvoda rezultat je desetljeća iskustva koje sam stekao ne samo svojim profesionalnim životom, radeći na polju hrane i prehrane od malih nogu, već i kroz svoja iskustva s vlastitim zdravljem, sa sportom i vježbanjem. Profesionalnu karijeru započeo sam obukom za kuhara, nakon čega sam pohađao školu hotelskog menadžmenta, uz daljnje usavršavanje i profesionalni razvoj u različitim sektorima prehrambene industrije i pića, prehrambene tehnologije i vinske industrije, te ulogom generalnog direktora različitih tvrtki. Druga važna prekretnica u mom životu bila je bolest koja me je odmah naučila što znači brinuti se za svoje tijelo. Godine nakon bolesti bile su za mene revolucionarne; rezultirale su potpuno novim konceptom zdravlja i poboljšanjem fizičkih sposobnosti u Ironman Triatlonu, što je na kraju donijelo i cjelokupni pozitivan pomak.
Jesti, biti zdrav, vježbati – za mene je prehrana mnogo više od pukog sredstva za postizanje cilja.
Za mene je hrana nešto izvrsno, nešto što trebate okusiti, a u najboljem slučaju i vatromet za osjetila.

Vaša zdrava prehrana
Dobro za vas. Dobro za planet.
Vi ste ono što jedete. Napokon, ono što stavimo u svoja tijela ima izravan utjecaj na dobrobit i kvalitetu našeg života. Jesti i piti je puno više od pukog upijanja energije.
Uz BE THE CHANGE proizvode unosite hranjive tvari koje vam pomažu u postizanju ciljeva, uz potpuno redizajniranu hranu i dodatke prehrani.

Doživite snagu prirode. Pametni proizvodi za zdrav život i najbolja postignuća.
Proizvodi BE THE CHANGE maksimalno su bioraspoloživi i prilagođeni ljudskoj biokemiji s puno znanja i ljubavi. Bilo da koristite BE THE CHANGE za sport ili u svakodnevnom životu, život je ugodniji kada se osjećate bolje.

S BE THE CHANGE sve se postiže u skladu s našim planetom jer BE THE CHANGE poštuje i bez kompromisa podržava održivo korištenje resursa naše planete, a organski, održivi proizvodi nisu samo bolji za planet – već su bolji i za nas.

Hrana stvorena u skladu s ljudima i prirodom
Zalažemo se za održivost. Održiv rad znači promatranje svih faza od ideje do gotovog proizvoda u cjelini i davanje jednakog značaja svakom koraku.
Počevši od preciznog ispitivanja podrijetla, kvalitete i održivosti svakog sastojka, pravedne i ekološki prihvatljive obrade do ekološki neutralne ambalaže i distribucije.
Zalažemo se da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo stvorili istinsku i održivu dodanu vrijednost kroz cjelokupni proces. I za to prelazimo i dodatnu kilometražu – NE kupujemo održivost putem kompenzacijskih plaćanja za okolišne i društvene projekte.

Ponovo iskoristi. Recikliraj. Kompostiraj.
Budite dio rješenja s našim dosljednim konceptom održivosti.
Naši proizvodi su promišljeni do najsitnijih detalja i s ljubavlju, održivo i pažljivo pakirani. Kada je riječ o prehrambenim proizvodima, zaista je izazovno pakirati ih na način koji je istovremeno i siguran za hranu i za okoliš.
Sva naša ambalaža biorazgradiva je ili se može ponovno upotrijebiti prije recikliranja.

Biorazgradive su:
– vrećice za spremanje hrane i ponovno punjenje
– boce za piće
– višekratno reciklirani papir
Ponovo se mogu upotrijebiti i reciklirati:
– staklena ambalaža Miron
– limene kutije
– kartonske kutije s certifikatom FSC (izrađene od 80% reciklirane celuloze i do 20% od drva iz šuma s odgovornim upravljanjem)