Pomakni granice svog treninga!

 

Pre-workout proizvodi se, kako im i samo ime kaže, uzimaju neposredno prije treninga kako bi vas opskrbili dodatnim izvorima energije, snage, fokusa i izdržljivosti za napore koji slijede.

U velikoj ponudi pre-workout dodataka prehrani odaberite onaj koji će vašem tijelu dati potreban “kick” da na svakom treningu budete potpuno fokusirani! Rezultati tada sigurno neće izostati. Ne samo da će te povećati svoju snagu i izdržljivost, već ćete povećati i sintezu proteina, ubrzati metabolizam, smanjiti gubitak mišića i stvoriti optimalno hormonalno okruženje za rast mišića.

Nisu svi pre-workout suplementi jednaki. Uvijek trebate odabrati one koje sadrže aktivne sastojke i djelotvorne biljke. Zeleni čaj ima pristojne thermogenic efekte zbog svog kofein sadržaja, tako da ćete ga naći na popisu većine proizvoda. S obzirom na proizvode koji u sebi sadrže kofein važno je naglasiti da ne smiju uzimati osobe koje imaju probleme sa tlakom ili nekim drugim oblikom kardiovaskularnih bolesti.

Ultimate Booster (525g)

Ako želite više snage i energije, koristite pre-workout suplemente koji sadrže taurin ili kreatin. Rast mišića se povezuje sa visokim dozama BCAA, proteina sirutke, i brzo probavljivim ugljikohidratima. Kada govorimo o povećanju izdržljivosti, potrebno je da proizvod sadrži citrulin malat, beta-alanin, antioksidanse, N-acetil-cistein, i alfa lipoične kiseline. Ovi sastojci će potaknuti vašu energiju, odgoditi umor mišića i ubrzati oporavak između treninga.

Creatine Rush (375g)

Pre-workout dodatke mogu koristiti i muškarci i žene. Oni su idealni za početnike kao i za napredne vježbače.

Pre-workout suplement imaju brojne pozitivne efekte na stanice unutar ljudskog tijela, a što su bodybuilderi davno prepoznali i počeli izvlačiti ono najkorisnije iz toga kako bi svoje treninge podigli na stepenicu više.

Klinička istraživanja su pokazala da imaju značajnu ulogu u transportu informacija među stanicama  kao neurotransmiteri.

Prework proizvodi sa svojim sastavom ili kombinacijom nutrijenata dovode do širenja krvnih žila, što pomaže lakšem dolasku  kisika u stanice mišića. Više kisika u mišićima znači i više energije, te mogućnost dužeg treniranja.

Osjećaj “mišićnog pumpa” nešto je specijalno tokom vježbanja, znači imati  jaču volju za trening, trenirati duže i jače nego ikad. Osim što smo s proširenim krvnim žilama doveli kisik u mišić, postigli smo da nutrijetni prije stignu u stanicu samog mišića i samim time nahranimo kvalitetnije sami mišić.

https://www.gaz-nutrition.com/proizvod/intense-pre-workout/

Autor članka:

Stručni suradnik za prehranu i suplementaciju
mag. struke: Risto Čebedžija

Blog

Comments are disabled.